Морето е чисто като обща констатация, каза министърът на околната среда и водите Юлиян Попов

Рекламирай в beZpartien.bg

Морето е чисто като обща констатация, каза министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в предаването „Тази събота“ по Би Ти Ви. 
Той обясни, че Министерството на околната среда и водите (МОСВ) проверява замърсявания, свързани с околната среда. „Тези проверки имат различен резултат, в повечето случаи са добри пробите. При неконтролируемо изливане на отходни води се налагат санкции на съответната община или хотел“, добави Юлиян Попов. Санкциите се движат от две хиляди до 10 000 лева, посочи той.
„Поел съм ангажимент да разработим изцяло система не просто за по-високи, а за по-адекватни санкции, които да отговарят до голяма степен на съответното нарушение“, отбеляза министърът.
„От началото на войната в Украйна следим състоянието на Черно море, тъй като това е военна ситуация. След взривяването на стената „Нова Каховка“ нямаше нужда от притеснения. Веднага стана ясно, че е много малко вероятно някакъв тип замърсяване да достигне до България. Наблюдавахме и рисковете от замърсяването, информирахме постоянно хората, паниката беше необяснима за нас. Морето е чисто като обща констатация“, обясни Юлиян Попов. През последните два месеца обиколих Черноморието от Дуранкулак до Синеморец два пъти. Не просто го пропътувах, а минах през всеки плаж, отбеляза той.  
Министър Юлиян Попов коментира и завръщането на Васил Божков в България. „Върнал се е – добре дошъл е. Доколкото знам, МВР имаше информация, че ще се върне, а и той сам го обяви в социалните мрежи“, каза той. 
„Алексей Петров със сигурност не е участвал при съставянето на правителството, аз участвах дълго време в разговорите. Неговото име и фигура никога не се е споменавало. Няма как да е участвал в такъв кабинет. Той е съставен на съвсем други принципи“, заяви още министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *