Мотивите за свалянето на доверието от Джейхан Ибрямов са трупани с години, каза областният председател на ДПС – Търговище Хамди Илиязов

Мотивите за свалянето на доверието от Джейхан Ибрямов са трупани с години, каза областният председател на Движението за права и свободи (ДПС) – Търговище Хамди Илиязов. Той коментира решение от разширено заседание на Областния съвет, проведено на 3 юли, с една точка в дневния ред, а именно снемане на политическото доверие от народния представител на 28-ми многомандатен избирателен район – Търговище Джейхан Хасанов Ибрямов. 
Областният лидер на ДПС посочи, че тези мотиви се събират от три години – от вторите от поредицата парламентарни избори. И допълни, че Ибрямов е създавал конфликти и интриги между хората в цялата област, както и сред депутатите. „Заради него паднахме с осем хиляди гласа, откакто той дойде в нашата организация – тогава имахме 20 хиляди гласа, а до предните избори бяха паднали до 11 800 гласа. Сега ги качихме с шест хиляди, но той повече не се мяркаше тук“, коментира Ибрямов. И допълни, че депутатът е имал и предишни предупреждения. „Всички организации искаха да снемем доверието си от него и да го предложим на Централното оперативно бюро за изключване от партията“, каза Илиязов. 
По негови думи, Джейхан Ибрямов е правел много обещания пред хората по селата – обещания за милиони, но никъде нищо не е довършил. Ползвайки името на Ахмед Доган, е демонстрирал високо самочувствие. Игнорирал е младежката организация. Не успял да сформира работещ екип. 
Областният председател на ДПС в Търговище заяви: „Ние искаме оставката му. Но той дали ще се оттегли, сам трябва реши. Възможно е и да остане“. 
Според лидера на партията в региона трима души от Търговищко са поддържали Джейхан Ибрямов, „но той не оправда доверието и очакванията, допълни Илиязов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари