Музеите в Разград и Исперих приемат посетители в празничните дни

Регионалният исторически музей в Разград и Историческият музей в Исперих ще са отворени и ще приемат посетители в празничните дни през месец май, съобщиха от културните институции.
По време на предстоящите великденски празници и Гергьовден посетителите ще могат да разгледат Интерактивния музей и Постоянната археологическата експозиция на територията на Археологическия резерват „Абритус“ в Разград. Експозициите на музеите ще пренесат посетителите назад във времето и посредством увлекателни и забавни форми ще ги направят съпричастни с живота на римляните. Постоянната експозиция „Следи от древността” представя уникални археологически културни ценности от най-ранно засвидетелстваната епоха в Лудогорието – Късния палеолит, Античността и Средновековието. В дванадесетте зали на Интерактивния музей посетителите имат възможност да отсекат монета, да направят снимки в антични одежди, да наредят римски мозайки, чрез занимателни игри да опознаят бита и традициите на гражданите на древния Абритус. Музеят в Разград ще бъде затворен за посетители само навръх Великден, 5 май.
Художествената галерия и Музейната експозиция на ул. „Васил Левски“ 71 и Археологическата експозиция на ул. „Цар Освободител“ 6 в Исперих ще работят от първи до шести май включително. Посетителите ще могат да разгледат двете новооткрити изложби. „Археологическо наследство „Сборяново“ проследява хронологично проучванията и научните обобщения на водещи екипи, работили на многобройните обекти, а „Доайените на изобразителното изкуство в Лудогорието” приканва любителите на изкуството към пътешествие сред пейзажи, живите герои и непреходната мъдрост на лудогорските творци. 
Комплекс „Тракийски гробници“ в Археологически резерват „Сборяново“ ще бъде отворен за посетители от първи до пети май включително. Почивни дни за Комплекс „Тракийски гробници“ са 6 и 7 май (понеделник и вторник), уточниха от ръководството на музея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари