„Музейко“ се включва в три инициативи на различни локации този уикенд

Рекламирай в beZpartien.bg

„Музейко“ ще се включи в три инициативи на различни локации този уикенд – 16 и 17 септември. Малчуганите ще може да учат, творят и експериментират в мол „България“ в събота, както и Южния парк и сградата на музея в неделя, съобщават от детския музей. 
В събота „Музейко“ ще бъде част от събитието на „Академия за родители“ – „Опитай, Твори и Учи“ в мол „България“. Организаторите уточняват, че събитието обединява лекции за родители, практики за бъдещи майки и татковци, детски работилници и извънкласни програми, търговска зона, кътове за консултации и срещи. В рамките на събитието „Музейко“ ще занимае малките посетители със забавни демонстрации, експерименти, научни работилници и активности.
В неделя „Музейко“ ще се включи в инициативата „Еко Кидс Тур“, организирано от „Нешънъл Джиографик Кидс“. Събитието ще се проведе в Южния парк в София. „Този неделен ден ще предложи на малчуганите и техните семейства възможността да се потопят в необятния свят на екологията и географията. „Музейко“ ще представи богата и разнообразна програма – „Животът в кръговрата“, „Как се храни листото?“, „Дъждовни облаци и водни цветя“, „Как се гасят пожари?“, „Слонска паста“, „Животинските езичета разказват“, и поредица от интересни експерименти с вода. Подготвени са подходящи атракции и за най-малките, разказват от екипа на музея. 
В сградата на „Музейко“ в неделя също са подготвили забава и приключения за децата от 2 до 5 години. „Създадохме програма, която ще развива техните творчески умения, въображение, сръчност и фина моторика“, разказват от музея.  
/ВСР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *