МВР е поело охраната на всички помещения в София, в които се съхраняват ролки за машинното гласуване от предишните местни избори, съобщи Калин Стоянов

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов коментира пред журналисти в Министерството на вътрешните работи (МВР), че със заповед МВР е поело охраната на всички помещения в София, в които се съхраняват ролки за машинното гласуване от предишните местни избори. Това става след разпореждане на Административния съд-София, който забрани унищожаването на ролките.
По-рано днес Столична община (СО) съобщи, че има пълна готовност да изпълни указанията от писмо на Централната избирателна комисия (ЦИК) за унищожаване на неизползваните остатъци от ролки хартия за машинно гласуване. От СО посочиха, че те са част от изборните книжа от местните избори през ноември и се намират в защитените запечатани помещения. Столична община посочи в позиция, че очаква съдействието на МВР и санкцията на Административен съд София-град, тъй като делото срещу решението на ОИК за избор на кмет на София все още не е приключило, а изборните книжа са част от доказателствата по него.
По повод случая с постреляния младеж в Плевен, Стоянов заяви, че действията на полицаите са некомпетентни и неадекватни. В същото време са започнали няколко дисциплинарни проверки по случая.
Вчера от Районната прокуратура в Плевен съобщиха, че е образувано досъдебно производство, по което се води разследване за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие от полицейски служител при изпълнение на службата му през изминалата нощ. От МВР уточниха, че полицейският служител, прострелял младеж, е временно отстранен от длъжност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари