МВР е внесло предложение за увеличаване на общата му численост с 1732 щатни бройки, съобщи Калин Стоянов

След приключване на обществено обсъждане, на 25 юни 2024 г. от Министерството на вътрешните работи (МВР) е внесен проект на постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на МВР, като е предложена промяна за увеличаване на общата щатна численост на Министерството с общо 1732 щатни бройки, съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов по време на парламентарния контрол.
От тези 1732 бройки, 1264 са за обезпечаване на регионалните дирекции “Гранична полиция“, 266 – за обезпечаване на дейността по охрана на центровете за настаняване на бежанци, и 202 – за обезпечаване на дейността на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, обясни министърът. 
С влизане в сила на промените в Правилника ще започне поетапно назначаване на служители съобразно възможностите за провеждане на конкурси и обучения, посочи той.
Калин Стоянов обясни, че измененията в Правилника са във връзка с приетия на 28 март 2024 г. Закон за допълнение на Закона за администрацията, с който е създадена възможност за увеличаване на числеността на персонала на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари