МВР отчита спад на тежките пътни инциденти по време на Великденските празници в сравнение с 2023 г.

Главна дирекция „Национална полиция“ към МВР отчита спад на тежките пътнотранспортните произшествия, възникнали по време на Великденските празници тази година, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.
За периода от 2 до 6 май т.г са регистрирани 63 тежки катастрофи, при които е загинал едни човек и 88 са ранените. От МВР посочват, че т.г. произшествията на пътя са с девет по-малко, загиналите са с шестима по-малко, а ранените – с осем по-малко в сравнение с великденските празници през 2023 г., когато са отчетени общо 72 произшествия, със седем загинали и 96 ранени.
За периода от 30 април до 6 май са регистрирани общо 93 тежки катастрофи с двама загинали и 127 ранени, допълват от полицията.
Според МВР спадът на инцидентите се дължи на проявената дисциплина на водачите и на предприетите превантивни полицейски действия.
БТА припомня, че по данни на МВР от началото на месеца в страната е имало 80 тежки произшествия с един загинал и 109 ранени. От началото на годината са станали 2093 тежки катастрофи, в които са починали 114 души, а 2595 са пострадали.
При сравнение с данните за загиналите (151) през същия период на 2023 г. се отчитат 37 по-малко жертви на пътя през 2024 г.
Вчера от МВР съобщиха, че на Великден в страната са установени общо 34 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет водачи, седем са отказали тестване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари