МВР установи за ден 24 души, шофирали след употреба на алкохол, и 13 – под въздействие на наркотици

Рекламирай в beZpartien.bg

В рамките на изминалия ден са установени общо 24 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). От тях 12 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 12 – с над 1,2 на 1000, двама са отказали тестване. 
Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 водачи, четирима са отказали тестване.
Общо 11 002 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 412 водачи и пътници. Съставени са 3173 фиша и 671 акта за установени административни нарушения. 
Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.
БТА припомня, че за последното денонощие двама души са загинали, а 17 са пострадали при 13 тежки катастрофи в страната по данни на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *