МВР установи за ден 29 души, шофирали след употреба на алкохол, и 10 – под въздействие на наркотици

В рамките на изминалия ден са установени общо 29 водачи, управлявали автомобили след употреба на алкохол, сочат междинните данни от от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата. Това съобщават от МВР. Дванадесет от шофиралите след употреба на алкохол са били с от 0,5 до 1,2 промила в кръвта, и 17 – с над 1,2 промила, трима са отказали тестване.
Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 водачи, четирима са отказали тестване.
За изминалия ден общо 9980 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция, се казва още в информацията. Извършен е контрол на 11 722 водачи и пътници. Съставени са 3312 фиша и 666 акта за установени административни нарушения.
Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, подчертават от МВР. 

Един човек е загинал, а друг е с опасност за живота след катастрофи през изминалото денонощие, съобщи по-рано пресцентърът на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари