МВР установи за ден 29 души, шофирали след употреба на алкохол, и шестима – под въздействието на наркотици

В рамките на изминалия ден полицията установи общо 29 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 20 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а девет – с над 1,2 на 1000, съобщиха от МВР.
Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират шестима водачи, трима са отказали тестване.
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 9786 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 11 632  водачи и пътници. Съставени са 2524 фиша и 560 акта за установени административни нарушения. 
От МВР съобщиха на сайта си, че в периода 19 – 25 април са проверени 77 993 моторни превозни средства в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция, за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 90 111 водачи и пътници. Съставени са 22 539 фиша и 4 997 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни водачи. В рамките на изминалата седмица са установени общо 177 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 64 водачи, 33 са отказали да бъдат тествани.
БТА припомня, че през изминалото денонощие на територията на страната са регистрирани 13 тежки катастрофи, при които е загинал един човек, а 17 са ранените.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари