НачалоБългарияМЗХ: Всички донесени от водата дърва в Карловско остават за хората

МЗХ: Всички донесени от водата дърва в Карловско остават за хората

Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават за хората – те няма да плащат за тях. Това обяви служебният министър на земеделието Явор Гечев в студиото на „Тази сутрин“ по бТВ.

„Има много спекулации, но никой няма да плаща никакви дърва. Материалът се износва в складове, определени от кметовете на населените места и след това се разпределя на хората“, каза Гечев. По думите му се очаква да се добият около 10 хиляди кубика.

Той коментира, че в документите за дърводобив не са установени нарушения, но това е на хартия. „Дали това съответства на място, тепърва ще разберем. Всичко трябва да става пред очите на те. Щом местните хора имат съмнения за дърводобива в района, ние сме длъжни да се съобразим с тях“, коментира Гечев.

Относно данните, че в района е имало компрометирани диги покрай реа, Гечев коментира, че ще бъдат проверени всички предписания към оителни системи.

„Нямаме проблем със та за обезщетения, но хората трябва да заявят унищожените територии в документи. Има и бумащина, която трябва да се свърши“, каза още Гечев.

Относно предстоящите през уикенда валежи, земеделският министър каза, че се надява природата да ни пощади. „Нека имаме още малко хубаво време, да укрепим дигите, да се отпушат коритата“, каза той.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО