На 10 юни е финалът на международния конкурс за млади модни дизайнери IdeaModa

На 10 юни е финалът на четвъртото издание на международния конкурс за млади модни дизайнери IdeaModa, съобщават организаторите от НБУ. Събитието ще се състои в регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“.
Дванадесет млади творци – студенти от НБУ, НХА, АМТИИ и Унгария, ще представят своите колекции на финалното модно ревю. Моделите ще се състезават за награден фонд, който включва парична награда за започване или подпомагане на собствен бранд, обучение в магистърска програма по мода в НБУ и професионална шевна техника.
IdeaModa започва стартира през юни 2018 г. и до момента има три издания. Целта на конкурса е да предостави прозрачна и модерна платформа за изява на младите и талантливи модни дизайнери от България и Европа. Журито е съставено от модни дизайнери, стилисти, журналисти и модни фотографи.
Право на участие имат студенти в последната си година на обучение по мода, както и дизайнери до 35 години, които работят за собствен или друг бранд. В предишните издания на конкурса са участвали студенти и завършили от НБУ, НХА, ЮЗУ “Неофит Рилски”, Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”, АМТИИ, ТУ-София, както и IED Milano, Academy of Music, Theatre and Fine Arts – Moldova, Politecnico di Milano, Frederick University Nicosia – Cyprus, Германия, Унгария.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари