На 29 юни откриват киносалона в родопското село Малка Арда, ремонтиран с дарителска кампания

На 29 юни ще бъде открит официално възстановеният киносалон в читалището в село Малка Арда, информира кметът на родопското село Митко Шехов. Кинозалата е ремонтирана благодарение на дарителска кампания, подета от млади хора, фамилно свързани с Малка Арда. Благодарение на доброволческата инициатива, селото отново има салон за прожекции и концерти след близо 35-годишно прекъсване, уточнниха от кметството.
Залата на читалището е изцяло ремонтирана и обновена, а за нейното възстановяване се включват множество доброволци и дарители. Инициативата „Да възстановим киносалона в село Малка Арда“ е разпространена и чрез социалните мрежи, при което се получават дарения и от българи от чужбина. Инициатор на цялата кампания за спасяване на залата е Кристина Патева, която привлича още млади хора за ремонт на рухналият читалищен салон. 
Предстои възстановяване и на самата читалищната сграда, съгласно проект на Община Баните. За откриването на залата ще бъдат прожектирани български филми, а празничната програма е с участието на родопския певец Филип Синапов. Според организаторите и доброволците от инициативата на 29 юни Малка Арда ще празнува успеха на една кауза.
Инициаторите възнамеряват да подновят културния календар в селото с различни инициативи, прожекции, арт ателиета в обновената зала. За летния сезон са предвидени концерти на гостуващи самодейни състави от община Баните. От кметството активизират и плановете за стимулиране на туризма в Малка Арда.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари