На автомагистрала „Тракия“ е заловен мъж, превозвал седем килограма марихуана, съобщиха от полицията

Рекламирай в beZpartien.bg

На 24 март, около 7:30 часа, извършвайки обход по автомагистрала „Тракия“, автопатрул на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция (ОД) на МВР-София е засякъл товарен автомобил „Волво“ с турска регистрация и лек автомобил „Дачия“. Водачите на превозните средства са спрели в аварийната лента при 23-ти км. в посока Пловдив, а полицейските служители са се насочили към тях за проверка. В полезрението на униформените е попаднал мъж, който се е придвижвал към тира със сак в ръце. При вида на полицейската кола той побързал да се отърве от сака и го хвърлил в канавката. В него служителите на реда са намерили 14 запечатани плика със суха тревиста маса, реагираща на марихуана, с общо тегло около седем килограма, съобщиха от ОДМВР-София. 
Водачът на товарния автомобил е изпробван на място с техническо средство, отчело наличие на три вида наркотични вещества – кокаин, амфетамин и метамфетамин. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, а по случая са образувани досъдебно и бързо производство, посочват още от полицията.
След доклад на събраните материали в прокуратурата, вчера 40-годишният българин, водач на автомобил „Дачия“, е привлечен в качеството на обвиняем за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. Размерът на гаранцията е пет хиляди лева, добавиха от ОДМВР за БТА.
На турския гражданин е повдигнато обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. 
Товарният автомобил е оставен на отговорно пазене на Митнически пункт „Калотина“ с оглед извършване на последващи процесуално-следствени действия. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата, допълват още от полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *