На четири места в София ще има украса за предстоящите великденски празници

На четири места в София ще има украса, свързана с предстоящите великденски празници, съобщиха от Столичната община на сайта си. Декоративни яйца ще бъдат украсени с естествени цветя и зеленина и ще бъдат разположени на няколко площадни пространства. Първите три декоративни яйца вече могат да се видят в парка на Националния дворец на културата (НДК). Такива ще се аранжират и в Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“, в градина „Свети Седмочисленици“ и на площад „Св. Неделя“.
Предвидените временни инсталации са с по три елемента с различна височина между един и два и половина метра. На площад „Св. Неделя“ ще бъде монтирано едно триметрово яйце с богата зеленина и цветя.
За украсата се използват десетки естествени цветя като петуния, вербена, лобелия, тагетист, които са характерни за този сезон на годината. Богати на различни багри – розово, цикламено, червено, зелено цветните решения ще създават настроение за жителите и гости на града.
Проектът за разполагане на временните съоръжения за украса е съгласуван от работна група, в чийто състав влизат представители на общинския съвет и експерти от различни направления на общината. Председател е арх. Росица Николова, която е общински съветник.
Министерството на вътрешните работи (МВР) обяви на 30 април засилени мерки за сигурност за обезпечаване на опазването на обществения ред на предстоящите Великденски празници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари