На Цветница възпитаниците на НУИ „Добри Христов“ подаряват на варненци пролетен концерт

На Цветница възпитаниците на Националното училище по изкуствата (НУИ) „Добри Христов“ във Варна ще подарят на публиката пролетно настроение със своя пореден концерт. Проявата, наречена „Цветен концерт“, е от поредицата „Варненско лято за деца“, образователен модул на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Водещ ще бъде директорката на училището Румяна Петрова, известна на децата като Госпожа Виола. 
Програмата е пъстра и в нея ще прозвучат шедьоври на класическата, съвременната и фолклорната музика, придружени с много танци. Включени са изпълнения от операта „Бохеми“ на Джакомо Пучини, любими песни от българската и световната естрада, популярна музика от анимационни филми. Учениците ще представят и български обичаи като Лазаруване. 
В концерта ще участват Младежкият симфоничен оркестър с диригент Страцимир Павлов, Духовият оркестър с диригент Любо Александров, Детският народен оркестър с диригент Недко Царев, Ансамбъл „Виолино” с ръководител Антоанета Илиева, Кавалджийска група с ръководител Николай Докторов, танцови състави, мажоретки, както и солови изпълнители – инструменталисти, певци и танцьори от най-малките до най-големите ученици.
Началото на спектакъла е в неделя сутрин във Фестивалния и конгресен център.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари