На концерта в Кърджали Лили Иванова обеща: Винаги, когато ни поканите, ние ще се отзовем!

Рекламирай в beZpartien.bg

Искам да благодаря за тази невероятна покана и за това удоволствие, което изпитах не само аз, но и всички мои колеги на сцената. Ние го правим това с цялото си сърце и удоволствие за вас. Мога да ви обещая, а аз като обещая знам, че обещавам. Винаги, когато ни поканите, за следващата година и когато желаете, ние ще се отзовем на тази любезна покана. С тези думи Примата на българската поп музика се обърна към кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис, по чиято покана Лили Иванова бе в родопския град.
Тя бе посрещната от над 4-хилядна публика на Арена „Спартак“, която отвори врати за първи път след повече от 10 години, в които не е функционирала. А присъствието на осеммесечната Нехир бе показателно, че има непреходни изпълнители, за чието творчество няма възраст. 
Сред изпълненията прозвучаха както добре известни и емблематични парчета като „Панаири“ и „Камино“, така и по-нови. Очаквано публиката бе на крака и пя заедно с Примата, но неочаквано и съвсем спонтанно тя слезе от сцената и прегърна кмета доц. д-р Хасан Азис. Лили Иванова отново показа и своето уважение към публиката. Показа и професионализъм, и когато микрофонът ѝ спря тя не се повлия, а само изкоментира: „Пълни сме с фалшиви неща в държавата – микрофонът спря, батериите фалшиви, добре, че ние тук сме истински“.
На сцената на Арена „Спартак“ с Лили Иванова излязоха и музикантите от Li Orchestra – Ангел Дюлгеров – китари, цигулка и аранжимент, Огнян Енев – пиано, тромпет и саксофон, Иван Йорданов-Чери – китари, Христо Михалков – бас китара, Орлин Цветанов – цигулка, Росен Ватев – ударни, перкусии и вокалното трио LaTiDa – беквокали. В екипа са също Ангел Попов-Ачо – мониторен тонрежисьор, Антоан Хадад – звук и осветление, и Николай Недеков – организация и връзки с обществеността. 
Примата излезе и на бис, а след това получи подарък от името на седемте кмета от региона – картина с нейния лик, връчена й от кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис. 
Концертът на Лили Иванова на Арена „Спартак“ в Кърджали е част от националното ѝ турне. То започна на 10 май в Благоевград и включва 16 концерта в 14 града в страната. Следващите концерти са във Враца – 18 септември, Хасково – 20 септември, Русе – 20 ноември.  На 15 и 16 декември певицата ще има два последователни концерта в зала 1 на НДК. БТА е медиен партньор на турнето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *