На мое име е регистрирана фирма във Великобритания, това се е случило без мое знание, заяви районният кмет на „Илинден“ Емил Бранчевски

Рекламирай в beZpartien.bg

От публикации в онлайн медия разбрах, че на мое име е регистрирана фирма във Великобритания. Категорично заявявам, че това се е случило без мое знание и съгласие. Това заяви районният кмет на „Илинден“ Емил Бранчевски по време на брифинг в сградата на Столична община.
След направена проверка се убедих, че наистина има такова дружество, каза още Бранчевски и допълни, че данните, които са взети, са имената му, месеца и година на раждане. Дори не е взета датата на  раждане, допълни още той. Срещу мен се води сериозно дезинформационна кампания, заяви Бранчевски. 
Дружеството е с име „Clinic for medical services Branchevski-Kolev“, в което аз съм вписан като собственик на 75% от капитала в размер на 1 паунд, обясни Бранчевски. Регистрацията е станала с подаване на онлайн заявление на 15 февруари, като дружеството е вписано на 18 февруари, обясни още той. Оказа се, че има подадени и две жалби срещу мен в Общинската избирателна комисия (ОИК), в които се иска директно моето отстраняване поради несъвместимост. В случая говорим за сериозна злоупотреба с моите лични данни и извършено престъпление, с което явно се цели моята дискредитация, смята зам.-кметът.
Емил Бранчевски уточни, че още на 13 март е подал сигнали до полицията, прокуратурата и комисията за защита на личните данни и очаква тяхното заключение. От ОИК пък са изпратили официално запитване към британския търговски регистър за уточняване на информация.
Общинският съветник от групата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ („Спаси София“) в СОС Христо Копаранов обясни, че в закона за Местното самоуправление и местната администрация се предвижда, че кметът на може да упражнява търговска дейност като управител на дружество. Не би ставало въпрос за касиране на изборите при установяване на такава несъвместимост, а за прекратяване на мандата на избрания кмет, обясни Копаранов. 
„Остро осъждаме всякакви опити за компрометиране на хора от нашата партия. Срещу г-н Бранчевски от месеци се правят опити за злепоставяне, но този път недоброжелателите са стигнали твърде далеч. Вярвам, че органите ще свършат своята работа и виновните ще бъдат наказани“, каза общинският съветник от групата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Борис Бонев. 
Той посочи още, че „такива номера“ са се случвали през годините спрямо „Спаси София“ и всички тези акции до този момент водят до една конкретна партия и това е партия, която беше малкият коалиционен партньор на ГЕРБ в миналия мандат в СОС, каза Бонев. Сега ще проверим дали зад това седи същото политически семейство и ако е така, те ще си понесат последствията, допълни още той. Сигурен съм, че разкритията, които правим, не се харесват на бившите управляващи, допълни той. 
По думите на Копаранов престъплението има и международен характер, защото става дума за заявено вписване на неверни данни в Търговския регистър на Великобритания. Българският наказателен кодекс изрично предвижда наказание за всеки, който състави неистински частен документ или преправи съдържанието на такъв и го употреби, за да докаже, че съществува дадено право или задължение, или някое правно отношение, обясни Копаранов. Законът изрично е предвидил наказание до 6 години затвор, когато фалшифициране на документи е направено, за да се докаже, че съществуват права върху акции или дялове от търговско дружество, каза още общинският съветник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *