На тържествена сесия на Общинския съвет бяха връчени новите почетни звания на Казанлък

На тържествена сесия на Общинския съвет в залата на Художествената галерия и на Исторически музей „Искра“ в Казанлък бяха връчени новите почетни звания на града. Почетен гражданин тази година стана юристът и краевед Стефан Саранеделчев, а в Почетната книга бяха вписани имената на обществените дейци Христо Ангелов и Ради Милев. 
Сесията откри председателят на Общинския съвет Николай Златанов. Вече 121 години Казанлък е сцена на пищни събития, които събират гости от целия свят, напомни той. „За всеки един от нас Казанлък е цял един свят, който събира в сърцата ни своята богата история, трудолюбивите и гостоприемни жители, свидните детски спомени, близките ни хора“, каза той. Градът ни е късче от рая, съчетало древността и съвремието, съхранило паметта на миналото, дишащо в настоящето и отправило поглед към бъдещето, каза Златанов.
Той призова да съхраним и да предадем на идните поколения вековните български добродетели и християнските и общочовешки ценности. „Нека помним, че Казанлък е уникален град и с гордост да произнасяме името му. Нека не забравяме, че през настоящия мандат ни предстои много работа, защото гражданите очакват от нас не само решения, а политика, насочена към подобряване на благосъстоянието им. Да си пожелаем нашият град да пребъде, да сме заедно и сплотени занапред“, заяви Николай Златанов. 
Церемонията продължи с вписване в Почетната книга на имената на спортните и обществени дейци Христо Ангелов и Ради Милев. Те благодариха за престижните отличия.
Новият почетен гражданин Стефан Саранеделчев посочи, че днес е може би най-вълнуващият ден в живота му. „Пазете традициите, но и се борете за доброто настояще и мислете за бъдещето. Обединявайте вашите усилия, преодолявайте личните интереси, корпоративни и политически пристрастия. Обединявайте се за благото на Казанлък, защото той трябва да бъде над всичко“, призова той и благодари на общинските съветници за гласуваното доверие. 
В края на Тържествената сесия Почетни граждани на Казанлък от предишни години поздравиха новите носители на почетните звания. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари