На Витоша засилват контрола с цел превенция и опазване на горите от пожари, обявиха от дирекцията на природния парк

Природен парк „Витоша“ засилва контрола с цел превенция и опазване на горите от пожари. Това се посочва в съобщение във фейсбук страницата на дирекцията на парка. Мярката се взима във връзка с обявяването на пожароопасния сезон в горските територии в цялата страна. Според разпоредбите на Закона за горите  и със заповед на областния управител на област София е забранено паленето на огън в горски територии от 1 април до 33 ноември 2024 г., посочват от парка.
Природен парк „Витоша“ отправя апел към всички туристи за спазване на правилата за пожарна безопасност на открито и недопускане на пожари през пожароопасния летен сезон, се казва още в съобщението. „Лице, забелязало пожар в горски или земеделски територии, незабавно трябва да подаде сигнал на тел. 112, което ще спомогне за бързото му локализиране и организиране на неговото потушаване“, напомнят от парка.
Както БТА съобщи, на 7 юни бе Изпълнителната агенция по горите обяви пожароопасния сезон в горските територии в цялата страна. Засилен е контролът върху движението на автомобили, техника и хора в горските територии на страната. Специализирани групи за гасене на горски пожари, както и автомобилите за първоначални действия за тяхното потушаване, са в постоянна готовност за оказване на съдействие на служителите от Пожарна безопасност и защита на населението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари