Началото на лятната ваканция за най-малките ученици в Стара Загора даде акция „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

В навечерието на Международния ден на детето-1 юни, и на прага на началото на лятната ваканция за най-малките ученици в Стара Загора се проведе акция под наслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. В нея взеха участие четвъртокласници от училищата в област Стара Загора.
„Нашите усилия са насочени към това по време на ваканцията освен да се забавлявате да придобиете едни нови знания и умения как тя да бъде безопасна“, обърна се към децата заместник-кметът на община Стара Загора Надежда Чакърова. Тя призова децата да ѝ обещаят, че по време на летните забавления ще се пазят и ще внимават за своята безопасност.
Началникът на Първо Районно управление на полицията в Стара Загора гл. инспектор Димитър Димитров каза, че е важно както за децата, така и за възрастните, „когато се движим по пътищата да внимаваме изключително много“. В днешно време произшествията на пътя са много травматични и могат да доведат до неприятни последици, добави той. Полицаят запозна малчуганите с основните правила при пресичане на пешеходни пътеки. „На първи място трябва да се оглеждаме добре и да се уверим, че автомобилът е спрял и ни е дал път да пресечем“, обясни полицаят. Димитров посочи, че е много важно при каране на колело или тротинетка децата да слизат при пресичане на улица или кръстовище.
По време на събитието децата имаха възможността да разгледат полицейски автомобил, полицейски мотоциклет и автомобил на пожарната. Те се запознаха и със специално обучено полицейско куче, което изпълняваше различни команди. Интерес предизвикаха и  демонстрации по оказване на първа помощ.
Организатори на акцията са Областната дирекция на МВР, Община Стара Загора, Регионалното управление на образованието, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Стара Загора, Регионалната здравна инспекция – Стара Загора, Българският Червен кръст и Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари