Национална изложба на българската карикатура се открива днес в Съюза на българските художници

Рекламирай в beZpartien.bg

Национална изложба на българската карикатура ще бъде представена в Съюза на българските художници (СБХ) на ул. “Шипка” 6. Това е 49-ото издание на форума и ще се проведе от днес до 20 април, съобщават организаторите.
”Националната изложба на карикатурата има за цел да стимулира развитието на изкуството на карикатурата в България и да допринесе за популяризирането на творчеството на българските карикатуристи в страната и в чужбина, където те получават признание и награди”, разказват от СБХ.
В изложбата са включени политически карикатури, сатирични рисунки, графични и живописни произведения в жанра на карикатурата. Селекционно жури избира произведенията в изложбата между постъпилите кандидатури от автори от различни поколения. И тази година неизменно ще участват доайените Генчо Симеонов и Иван Веселинов, както и произведения на ненадминатия Милко Диков (1930 – 2023), напуснал „полесражението“ в периода между предишната и настоящата изложба на българските карикатуристи, отбелязват още от екипа на съюза. 
По време на откриването ще бъдат обявени и наградите на Съюза на българските художници, на секция „Карикатура“, призът на Столична община на името на Доньо Донев, на Българския червен кръст, награда „Природа, лов и риболов“ и награди на медии и партньори, съобщават още от СБХ.
/ВСР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *