Национална мрежа за децата връчи наградите „Златна ябълка“ и отличи каузите в подкрепа на децата

В навечерието на 1 юни Национална мрежа за децата (НМД) връчи наградите „Златна ябълка“ и отличи личности и каузи в подкрепа на децата. Това бе 14-ото издание на инициативата. Наградите се връчват за принос към правата и благосъстоянието на децата в България. Героите на децата са толкова много, въпреки че ги отличаваме само в един ден на година, заяви при откриването на събитието изпълнителният директор на НМД Георги Богданов. 
Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева връчи приза в категория „Детска болница“ на Акушерска практика „Зебра“ в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Света София“. Тя заяви, че усилията на сегашното ръководство на министерството са насочени към изграждането на Националната детска болница. И съобщи, че утре лично ще даде начало на процеса по премахването на сградите и подготовката на терена за изграждането на Национална детска болница. Както БТА информира по-рано, събитието ще се състои от 10:00 ч. в столичния квартал „Горна баня“, където се намира теренът на бъдещата болница.
Наградата за цялостен принос получи проф. Нели Петрова. Специална награда бе връчена на Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. В категория „Детска организацията“ бе отличена фондация „Сийдър“. Организаторът на „Маратон на добротата“ Виктория Петрова получи наградата за „Герой на децата“.
Основно училище „Свети Климент Охридски“ е село Кичево бе отличено в категория „Училище/Детска градина“. Община Троян спечели в категория „Община“. Преди връчването на отличието бе излъчено видео, в което деца споделиха как си представят работата на кмета и общината. Ако бях кмет, щях да забрани да се премахват дървета, каза един от участниците. Една добра община строи повече паркове и детски градини, сподели друго дете. Кристиян Юлзари спечели в категория „Журналист“.  Кампанията за героите на децата тази година беше посветена на каузата „Образование за всяко дете“ на НМД за постигане на ключови промени в образователната система и за достъп до качествено и приобщаващо образование. Наградите „Златна ябълка“ бяха съпътствани с музикални изпълнения на деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари