Националната многопрофилна болница за активно лечение на детски заболявания се предвижда да бъде факт до май 2028 г., заяви министър Галя Кондева

Планът, който сме представили, предвижда към май 2028 г. Националната многопрофилна болница за активно лечение на детски заболявания да бъде факт. Ние ще положим съвместно с всички институции, които са ангажирани в този процес, необходимите усилия за това, заяви служебният министър на здравеопазването Галя Кондева на на брифинг в Министерския съвет след края на днешното редовно правителствено заседание.
Служебното правителство одобри график за реализиране на дейностите по изграждане на Националната многопрофилна болница за активно лечение на деца в София, съобщи по време на брифинга Людмила Петкова, заместник министър-председател и служебен министър на финансите.
Кондева каза, че процесите, които се извършват по приетия график, ще вървят паралелно с цел да се осигури по-бързо изграждане на болницата. По думите на здравния министър става въпрос за консултантския доклад, който се очаква особено в частта функциониране на Националната болница за активно лечение на деца и съответно разрушаването на съществуващите постройки там. След като приключи етапът на консултантската дейност, ще стартираме процедурата по подготовка и обява на обществени поръчки, обясни Кондева. Този план, който изготвихме ние и взехме предвид всички възможности, съкращава срока по изпълнение на изграждането с девет месеца, отбеляза тя.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари