Националната служба за охрана въвежда мерки за сигурност за водосвета на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия

Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност за тържествения водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, съобщи пресцентърът на НСО. Водосветът ще започне в 10:00 ч. пред паметника на Незнайния воин в столицата.
Гражданите, които желаят да присъстват, ще имат достъп през пунктове за проверка, организирани при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.
За времето от 09:00 часа до 12:00 часа се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 м и с център пл. „Свети Александър Невски“. 
Държавният глава Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще поднесе венец пред паметника на Незнайния воин, след което ще се състои тържественият марш на представителните блокове на Въоръжените сили, съобщи прессекретариатът на президента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари