Националният финал на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee ще се състои в Американския колеж

Финалните кръгове на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Spelling Вее junior ще са на 20 и 21 април, събота и неделя, от 10:30 ч. в зала „Уитакър“ на Американския колеж в София. В събота ще се състезават „големите пчели“ – до седми клас, а в неделя – „малките пчелички“, до четвърти клас, съобщиха организаторите.  
Те отбелязват, че през тази година над 8500 ученици от цялата страна са научили правописа на много трудни думи на английски език и състезанията Spelling Bee са се превърнали в истински празник на английския език.
Училищните шампиони и техните подгласници участваха в регионални онлайн квалификации, а най-добрите се състезаваха на присъствените регионални състезания. На националния финал за титлата Spelling Bee шампион на България за 2024 г. ще участват най-добре подготвените и мотивираните ученици. 
Участниците в състезанията имаха възможност да се включат в съпътстваща кампания под надслов BEE Green. Организаторите насърчиха учениците да вземат участие в различни инициативи, свързани с опазването на околната среда. Задачите бяха свързани с водене на природосъобразен начин на живот, ограничаване на вредните за околната среда продукти и пестене на природни ресурси.  
Състезанието се организира от фондацията „Корпус за образование и развитие-КОРПлюС“. То се осъществява в партньорство с фондацията „Америка за България“, с подкрепата на посолството на САЩ и на Министерството на образованието и науката. Домакин на националния финал е Американският колеж в София. 
На събитието са поканени да присъстват посланикът на САЩ в България Кенет Мертен, президентът на фондацията „Америка за България“ Нанси Шилър, президентът на Американския колеж Емили Сърджант-Бийсли и други гости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари