Над 100 платформи за щъркели е монтирало в Кюстендилско ЕРМ Запад през последните пет години

Рекламирай в beZpartien.bg

Сто и три платформи за щъркели е монтирало в Кюстендилска област „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД (ЕРМ Запад) през последните пет години. Обезопасени са били и 508 електрически стълба, съобщиха от пресцентъра на Електрохолд. 
Това се случва по изпълнението на проекта за опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България и е резултат на дългосрочната политика на дружеството за опазване на биологичното разнообразие – защита живота на птиците и осигуряване на възможност за безопасно гнездене.
„Сблъсъкът на птиците с електроенергийните съоръжения често пъти води до прекъсвания на електрозахранването и до неудобства за битовите потребители и бизнеса. В ЕРМ Запад приемаме изключително сериозно ангажиментите си към клиентите, както и към опазването на биологичното разнообразие“, заявяват от ЕРМ Запад.
В рамките на проектите дружеството трябва да обезопаси общо 6600 електрически стълба, да постави 4900 маркиращи устройства (дивертори) и да монтира 900 платформи за щъркелови гнезда. 
До момента са обезопасени 4700 стълба, поставени са 3000 дивертора и са монтирани близо 940 щъркелови платформи на територията на Западна България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *