Над 1000 деца са отличени от образователната форма „Книговище“

Над 1000 деца от 37 населени места са отличени в рамките на националното „Априлско състезание по четене с разбиране“ и на годишните награди на образователната форма „Книговище“, съобщават организаторите.
Традиционните годишни награди на „Книговище“ поощряват успехите и постоянството на цели класове и отделни читатели, които всеки месец в периода от месец октомври 2023 до април тази година са получавали месечните дигитални награди на платформата. А в категорията „Творец“ са отличени децата, които са създали най-много въпросници по детски книжки.
Общо 14 класа от цялата страна са носители на приза „Читатели на 2024“, а 41 деца печелят индивидуални титли „Читател на 2024“. Най-четящите са от Бургас, Варна, Враца, Димитровград, Етрополе, Костенец, Кресна, Перник, Пловдив, Русе, Самоков, Свищов, Силистра, София и Хасково, посочват организаторите.
„Априлско състезание по четене с разбиране“ се състоя за трета поредна година. Общо 3251 деца са се включили в надпреварата, а 108 деца допълниха библиотеката на платформата с 387 въпросника. 
В рамките на награждаването 35 класа са отличени като „Най-четящите класове“, а 32 деца са носители на индивидуални награди в категория „Шампион по четене с разбиране и творец“.
В „Априлското състезание по четене с разбиране“ най-добре са се справили децата от градовете Благоевград, Ботевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Велинград, Враца, Горна Оряховица, с. Градина, Гоце Делчев, Добрич, Етрополе, Кнежа, с. Костандово, Кресна, Монтана, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Пловдив, Правец, Разград, Русе, Самоков, Сандански, Свиленград, Свищов, Силистра, София, Търговище и Хасково, допълват от „Книговище“.
„Априлско състезание по четене с разбиране“ и награждаването се реализират с подкрепата на програма „Култура“ на Столичната община и фондация „Америка за България“.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари