Над 12 000 фиданки раздадоха от „Гората.бг“ в Търговище

Рекламирай в beZpartien.bg

При голям интерес премина в Търговище благотворителното събитие на „Гората.бг“. Стотици жители на областния град и на населени места в общината дойдоха на централния площад „Свобода“ при раздаването на 12 500 дръвчета, осигурени от фондацията. 
Представители на „Гората.бг“ и доброволци разясняваха основни тънкости за засаждането на фиданките и за по-нататъшното им отглеждане. Подарени бяха плодни фиданки от вида кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, облачински вишни, ябълки (подложка), череша (махалебка, дива), орехи, както и медоносни и паркови дръвчета – липи, акации, явори, люляци, кестени и други.
Плодните дръвчета трябва да бъдат засаждани единствено в частните дворни пространства и градини, информираха от общинския пресцентър. Други видове могат да бъдат засаждани в градска среда единствено след разрешение от местната администрация.
Подробна информация за подходящите места за засаждане на различните дървесни видове и реда за издаване на разрешение, могат да бъдат получени от ландшафтните архитекти на Общината арх. Десислава Спасова и арх. Меррин Бейтулова, на тел.: 0601 68 638, посочиха от администрацията. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *