Над 150 служители на реда са в разградското село Ясеновец заради нападение над полицаи

Специализирана полицейска операция във връзка с промяна на средата за сигурност се провежда днес на територията на Областната дирекция на МВР в Разград, предаде БТА, позовавайки се на говорителя на областната полиция в Разград Илияна Георгиева.

Сили на полицията и жандармерията са съсредоточени на терен в село Ясеновец. Обект на проверките са лица, съпричастни към извършване на увреждане на служебни автомобили, допълни Георгиева.

Късно вечерта вчера по улица „Дунав“ в село Ясеновец служители на „Пътна полиция“ изпълняват задълженията си по контрол на пътното движение със служебен автомобил „Киа“, когато виждат кола „Сеат Алхамбра“, идваща към тях. Водачът ускорява, опитва да избяга и да се укрие. Последван е от полицейските служители, които подават светлинен сигнал за спиране. При опит да избяга от автопатрула, на десен завой водачът излиза от пътя и се блъска последователно в контейнер и електрически стълб, посочи говорителят на полицията.

Установено е, че катастрофиралият автомобил се управлява от непълнолетен и неправоспособен 17-годишен от селото. Докато полицаите работят с него, около тях се събира тълпа от над 100 души, които започват да псуват, блъскат и обиждат служителите и да отправят закани, добави Георгиева. За съдействие на място е изпратен полицейски патрул. Тълпата заобикаля и него, продължавайки да вилнее, коментира говорителят и добави, че е започнало и хвърляне на камъни, с които е счупено задното стъкло на служебна кола „Шкода Рапид“, деформирано е купето и са откъртени регистрационни табели. Катастрофиралият „Сеат“ е открит, водачът – също, уточни Илияна Гоергиева.

По случая е образувано досъдебно производство и са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия. Установени са лицата, съпричастни към извършените престъпления.

Над 150 служители от ОД на МВР-Разград и на Дирекция „Жандармерия“ продължават да работят в Ясеновец. Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в рискови райони. По разпореждане на директора на Областната дирекция на МВР в Разград, операцията ще продължи до отпадане на необходимостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари