Над 20 000 къса цигари задържаха в района на ГКПП „Дунав мост 2” при Видин

Служителите от отдел „Борба с наркотрафика“ задържаха 20 200 къса (1010 кутии) цигари без български акцизен бандерол в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.
Цигарите са открити в спрян за проверка турски товарен автомобил, който превозвал групажна стока, основно мебели, матраци, дивани и канапета. При извършената щателна митническа проверка, вкл. сканиране с рентген, са засечени укритите акцизни стоки. Те били скрити в шкаф, опакован с фолио. Цигарите са конфискувани. На водача, който е турски гражданин, е съставен акт.
Нарушението е разкрито в рамките на съвместна операция с цел противодействие на контрабандата между органите на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Националната агенция по приходите, допълват от агенцията.
БТА припомня, че в края на април на същия граничен пункт митнически служители задържаха 61 160 къса (3058 кутии) цигари, скрити в самуни хляб.
От началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат при 17 случая са задържани общо 46 832 кутии или 936 640 къса контрабандни цигари, показва справка на БТА в сайта на митническата агенция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари