Над 200 са творбите, които участват в конкурса за изработване на театрални кукли на Сливенската библиотека

Над 200 са творбите, които участват в XIII-я Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен. Това съобщи директорът на културния институт Росица Петрова.
Конкурсът е част от програмата на Националния фестивал на детската книга в Сливен. Тазгодишното издание ще се състои от 8 до 10 май 2024 г. включително, като в трите фестивални дни ще има още литературни маратони, срещи с писатели, концерти, карнавално шествие и театрални спектакли.
„Журито бе много затруднено при избора на победители, коментира Росица Петрова. Изработката е професионална, разшири се кръгът на школите, които се занимават с това.“
В първия фестивален ден ще бъде открита изложба с куклите от тазгодишния конкурс.
Отличените творби биват излагани в Музея на театралната кукла в Регионалната библиотека. Той бе открит в рамките на двадесетото юбилейно издание на Националния фестивал на детската книга и е единствен в страната. Сред най-любимите литературни герои на участниците са Малкият принц, Баба Яга, герои от българските народни приказки, Пипи Дългото чорапче, Котаракът в чизми, принцеси и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари