Над 200 състезатели от различни държави участваха в третото издание на маратон „Розова долина“ в Казанлък

Общо 217 души се включиха в третото издание на казанлъшкия маратон „Розова долина“, съобщават от прецентъра на местната администрация. Участие взеха състезатели от различни възрастови групи. 
Те стартираха на къса дистанция 10 километра, полумаратон 21 километра и в класически маратон 42 километра. Трасетата включваха и маршрути в околностите на Казанлък в посока град Крън, град Шипка и селата Енина, Хаджидимитрово и Шейново.
Най-младият участник беше на девет години, а най-възрастният – на 76 години. В спортната проява се включиха както местни бегачи, така и състезатели от Китай, Великобритания и Италия. Ори мъжете на 42 километра първенец стана Кольо Райчинов, а при жените – Надежда Ангелова. В полумаратона първи са Георги Стефанов и Мая Русева, а на 10 километра първи финишираха Димитър Генов и Таня Димитрова. В тазгодишното издание на маратона бяха подобрени четири рекорда. 
Организатори на събитието са Туристическо дружество „Орлово гнездо“ и Община Казанлък. В подготовката участва и ултрамаратонецът Ради Милев. БТА припомня, че за дългогодишната си спортна дейност Ради Милев е сред предложенията за вписване в Почетната книга на Казанлък. Предложението ще бъде гласувано утре от местния Общински съвет. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари