Над 200 служители на великотърновската полиция получиха награди в навечерието на професионалния празник на МВР

Над 200 служители от различни структури на Областна дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) във Велико Търново получиха награди, съобщиха от полицията. Наградите са за постигнати добри резултати и съвестно изпълнение на служебните задължения, и се връчват в навечерието на професионалния празник на МВР – 5 юли.
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов награди директора на ОД на МВР – Велико Търново старши комисар Димитър Машов с почетен знак I степен, за постигнати високи професионални резултати, инициативност и професионализъм. С парични награди от министъра и от главния секретар на МВР са отличени 15 служители. От Административния секретар на министерството с грамоти са наградени петима служители, а от директора на ОД на МВР – Велико Търново старши комисар Димитър Машов с парична награда са отличени 21 служители. Останалите са получили писмена похвала, почетни плакети и благодарствени писма, посочиха от пресцентъра.
По традиция в навечерието на професионалния си празник ОД на МВР – Велико Търново организира вътрешен турнир по стрелба с пистолет. Тази година той се е провел на закритото стрелбище на Районното управление в Горна Оряховица и в него са се включили около 30 служители от всички структурни звена на Областната дирекция. Най-точен мерник сред дамите е демонстрирала старши полицай Димитрина Желева, а след нея в класацията са разузнавачът Гергана Маринова и полицейски инспектор Христина Кожухарова. Първи при мъжете е полицейски инспектор Дончо Рашков, следван от Невен Инджов и Иван Велешки, съобщиха от пресцентъра.  
Професионалният празник на МВР се отбелязва на 5 юли с решение на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г., сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. На тази дата се отбелязва годишнина от издаването (1879) на Указ 1 от княз Александър I, с който се създава Министерството на вътрешните работи на основание чл. 161 от Търновската конституция. Със същия указ е назначено първото правителство на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните дела и управляващ Министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари