Над 200 служители полицейски служители са ангажирани с охраната на изборите в област Габрово

За сигурността по време на изборите се грижат над 200 служители на реда от различни структури на МВР в региона на Габрово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово.
От полицията уточниха, че Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите.
От пресцентъра на полицията припомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
ОДМВР Габрово е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg , както и на телефонната линия в ОДМВР Габрово – 066/800-865. Сигнали могат да се подават и на имейл в габровската дирекция: odc.gabrovo@mvr.bg
В днешния ден служителите в звената „Български документи за самоличност“  при ОДМВР Габрово, РУ Севлиево, РУ Дряново, РУ Трявна ще работят от 08:30 до 19:00 часа и ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени, унищожени лични карти и документи с изтекъл срок с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права, допълват от полицията.
Както БТА съобщи, всички изборни секции в областта отвориха, а изборния ден започна в точно в 7:00 ч. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари