Над 3000 самодейци събира 55-ото издание на фолклорния празник на Община Добричка „Песни и танци от слънчева Добруджа“ край село Дебрене

Над 3000 самодейци от общините Добричка, Добрич, Балчик, Генерал Тошево, Каварна, Крушари, изпълнители от Варна, Русе, Шумен, Харманли, Ямбол, Плевен, Ловеч са заявили участие на фолклорния събор край Дебрене тази година, с който Община Добричка отбелязва своя празник. Това съобщават от местната администрация. За 55-и път съборът „Песни и танци от слънчева Добруджа“ ще се проведе в събота в местността „Славната канара“.  В него ще се включат участници от 3 до 92 години, посочват още от общината.  
Тази година в събора са заявили участие  представители на две национални училища по изкуствата от Варна и от Плевен, както и средно училище „Свети Климент Охридски“ – Добрич. Ще участват и танцови състави към детски градини. Най-малкият участник тази година ще бъде 3-годишната Жени Маринова от детската градина в село Бранище, а най-възрастният – 92-годишният Антон Иванов от клуб „Европейски гласове“ – Добрич. 
Празникът на Община Добричка започва днес с тържествен концерт и връчване на Годишните награди на Община Добричка за 2023 година в Концертна зала „Добрич“. Отличията са в девет категории за постигнати добри резултати в местното самоуправление, образованието, читалищната дейност, за значими постижения в земеделието и бизнеса  и принос в развитието на общината.
Поздрав към жителите на общината отправи кметът Соня Георгиева. „Този ден ни събира като общност, за да отпразнуваме богатата история и култура на добруджанския край и силата и трудолюбието на нашите жители. „Празнуваме също и нашите постижения и успехи, плод на упорита работа и силна мотиваця. Нека днес заедно да погледнем към бъдещето с оптимизъм и надежда, с вяра, че обединени от общи ценности и стремежи, можем да постигнем много повече! Желая здраве и щастие на всеки един от Вас. Вашето благополучие е благополучие и за община Добричка. Честит празник“, каза тя. 
След тържествената част за гостите в залата ще има концерт на Женски народен хор „Ваня Монева“ с диригент д-р Ваня Монева. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари