Над 400 служители от МВР ще отговарят за охраната на изборните секции, за реда и спокойствието в Шуменско на изборите

Над 400 служители от структурните звена на МВР, изпълняващи задачи на територията на област Шумен, ще отговарят за охраната на изборните секции, за обществения ред, за охраната на изборните материали и пожарната безопасност и ще реагират на сигнали от преди началото на вота до края на изборния ден на 9 юни. Ще бъдат охранявани 302 секции. Подвижните избирателни секции са 16. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 
На територията на областта на разположение ще бъдат и 29 мобилни групи, които ще работят по постъпили сигнали за нарушения, свързани с изборния процес, за осигуряване на обществения ред, пътната безопасност и работа по престъпления от общ характер. Полицейските служители по време на изборите ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите.
При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия, служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда в секцията. В ОДМВР- Шумен и районните управления в областния град, във Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново са сформирани оперативни щабове, които са в постоянна връзка с всички институции на регионално ниво, ангажирани в изборния процес.
На телефон 02 90 112 98, 054 800588  и имейли – shumen@mvr.bg ,izbori@mvr.bg, се приемат сигнали за нарушения или евентуални престъпления, относими към отговорностите на МВР в изборния процес. Осигурената допълнителна възможност е част от предприетите от МВР мерки за ефективно противодействие на престъпления против политическите права на гражданите, обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.
За осигуряването на охраната в изборните секции на изборите на 29 октомври м.г. в Шуменско отново бяха ангажирани над 400 служители на МВР, които отговаряха и за реда, и спокойствието при провеждането на вота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари