Над 450 проверки на строителни обекти са извършили екипите на Столичния инспекторат през юни

Над 450 проверки на работещи строителни обекти са извършили екипите на Столичния инспекторат през месец юни. Това се посочва на интернет страницата на Столичния инспекторат. 
Съставени са 85 акта за установяване на административно нарушение. 
Сред най-честите нарушения са замърсяване на уличните платна от камиони с непочистена ходова част, извършване на строителни и ремонтни дейности, при които се получава запрашаване без да се използва оросяване, превозване на строителни отпадъци без чергила, транспортиране на строителни отпадъци и земни маси извън определения маршрут и др. 
Сред районите, обхванали проверките са „Студентски“, „Витоша“, „Лозенец“, „Надежда“, „Триадица“, „Сердика“, „Панчарево“, „Слатина“ и др., поясняват от Столичния инспекторат. 
Направени са и проверки на обекти, в които се извършва смяна на моторни масла и гуми и по сигнали на граждани за начина на съхранение на отпадъците и предаването им след извършване на услугата. 
Столичният инспекторат информира и за извършени осем съвместни проверки в районите ,,Красно село“, ,,Красна поляна‘‘, ,,Овча купел‘‘, „Искър“, „Кремиковци“ и „Илинден“ със служители на  полицията и районните администрации за нерегламентирано горене в частни имоти, за което са съставени два акта.
Инспекциите са част от ежедневната контролна дейност на екипите и основната им цел да се предотврати замърсяване на околната среда и въздуха и проверка за спазване на нормативните разпоредби, посочват още от Столичния инспекторат. 
През май екипите на Столичния инспекторат бяха съставили над 100 акта за нарушения в строителни обекти. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари