Над 4800 жители на община Кърджали в неравностойно положение ще бъдат подпомогнати с хранителни продукти

Рекламирай в beZpartien.bg

Повече от 4800 жители на община Кърджали от най-уязвимите групи ще получат пакети с трайни хранителни продукти по Програма за храни и основно материално подпомагане – операция „Подкрепа“. Това каза директорът на секретариата на Областния съвет на Българския Червен кръст (БЧК) в Кърджали Светломира Димитрова за започналата днес кампания в три общини от област Кърджали. 
Хранителните пакети включват 15 артикула, като многодетните семейства ще получат по-голямо количество от храните. 
Светломира Димитрова посочи, че в подадените от дирекциите „Социално подпомагане“списъци фигурират общо 15 482 бенефициенти в региона. Тя изрази надежда и тази година, както и други години, голямата част от тях да отидат в пунктовете, за да получат хранителните пакети. 
„Хората трябва първо да проверят в регионалните офиси на БЧК и в дирекциите „Социално подпомагане“ дали са попаднали в списъците на правоимащите лица, и ако са там, да носят със себе си документ за самоличност“, обясни Светломира Димитрова.
На територията на областта пунктове има във всяка една от седемте общини, като след отварянето на днешните три – в Кърджали, Ардино и Джебел, поетапно в предстоящите дни ще бъдат отворени и останалите пет, уточни тя. 
Заложено е раздаването на храните да се случи до началото на юни, но очакванията са в региона то да приключи по-рано. В предходни години от БЧК отчитаха висок процент на хората, възползвали се от помощта, като през годините процентът е достигал до 97. 
„Надяваме се и тази година хората да дойдат и да получат помощта, която им се полага“, коментира Димитрова. Тя обяви, че веднага след приключване на раздаването на хранителните продукти в страната през юни се очаква да започне и вторият етап, когато ще бъдат раздавани материали за лична хигиена.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *