Над 500 деца от три страни участваха в подновения детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“ в Берковица

Над 500 деца, младежи и девойки от България, Румъния и Сърбия участваха в 28-то издание на подновения международен детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“ в Берковица, съобщи за БТА кметът на общината Радослав Каменов.
Фестивалът не беше провеждан от 2019 година насам, а в периода от 1990 до 2019 годна той има 27 издания. Новото издание беше организирано по различен начин – имаше изненади за децата при откриването, огнено шоу и заря при закриването. „Смятам, че през почивните дни на миналата седмица Берковица беше детската столица на България и фестивалът донесе много положителни емоции на децата и публиката“, каза Найденов.
През тази година участниците се състезаваха в разделите „Музика“, „Модерни танци“ и „Детска рисунка“. Жури от известни музиканти, хореографи и художници оценяваше изпълненията и рисунките и определи победителите в отделните възрастови групи. Те получиха награди от организаторите на фестивала от община Берковица и читалище „Иван Вазов“ в града и се изявиха на гала-концерт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари