Над 60 души от района на Трънско ще получат хранителни пакети от инициативата „Не си сам“

Тази събота над 60 души в затруднено положение от района на Трънско ще получат хранителни пакети. Това съобщиха от екипа на гражданската инициатива „Не си сам“, която организира кампанията.
По време на тазгодишните великденски празници над 400 домакинства в нужда от област Перник получиха дарения под формата на храни от първа необходимост от „Не си сам“. В края на инициативата са постъпили и допълнителни количества, които предстои да се раздадат на възрастни хора. 
„Водени от позитивната енергия, която вие – доброволци и дарители, ни дадохте, тръгваме на нова мисия. Трънско е сред най-бързо обезлюдяващите райони на България, но ние сме решени да докажем на останалите там възрастни хора, че не са забравени. Получените в края на кампанията дарения и съвместната ни инициатива с TimeHeroes ни позволяват да зарадваме още 66 души, изпаднали в затруднение“, заявяват от „Не си сам“. 
От организацията вече са осигурили екипи от доброволци, които ще транспортират и раздадат хранителните пакети. Това ще случи тази събота. 
Първата кампания на „Не си сам“ се състоя през април 2022 г. в Перник. Организаторите ѝ участват в подобни инициативи в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари