Над един тон опасни отпадъци са събрани в столичните райони „Триадица“, „Лозенец“, „Оборище“ и „Искър“

Над един тон опасни отпадъци са събрани в столичните райони „Триадица“, „Лозенец“, „Оборище“ и „Искър“, съобщиха от Столичната община.
От тази година по искане на община фирмите работят с удължено работно време до 18:00 часа, за да могат повече столичани да се възползват от услугата.
Мобилният събирателен пункт събира опасни отпадъци във всички райони на Столична община по предварително утвърден график.
Следващата кампания ще се състои на територията на район „Витоша“ на 18 май  – събота, от 10:00 ч. до 18:00 ч. на адрес ул. „Слънце“ № 2, пред районна администрация „Витоша“.
В мобилния пункт може да се предадат лакове и бояджийски материали, живак и живаксъдържащи уреди, луминесцентни лампи, домакински препарати и химикали – перилни и почистващи препарати съдържащи опасни вещества, белина, дезинфектанти,  препарати за растителна защита и борба с вредителите, киселини, основи, реактиви и др., замърсени опаковки или опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества, лекарства с изтекъл срок на годност.
Кампанията за събиране на опасни отпадъци ще продължи и през месец юни в районите „Сердика“ и „Средец“ на ул. „Париж“ 5 на паркинга пред Столичен инспекторат, на ул. „Пиротска“ (до парк „Света Троица) за районите „Възраждане“ и „Илинден“ и в жк. „Хиподрума“, бул. „Цар Борис III“ № 41 за район „Красно село“, съобщиха на сайта си от Столичния инспекторат.
Повече подробности и пълният график за всички райони са достъпни на сайта на инспектората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари