Над сто състезатели се включиха в националния турнир по акробатичен рокендрол в Ловеч

Ловеч бе домакин на националния турнир по акробатичен рокендрол за 32-ри път. Надпреварата е за купата на Община Ловеч и е с най-голяма традиция в този спорт в България. Състезанието се състоя в спортния салон на Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“. Участваха повече от сто състезатели на клубове от София, Пловдив, Варна и Ловеч, съобщават от общинската администрация. 
В състава на „Роксмайл“ – Ловеч, имаше седем дебютанти, част от новата генерация в клуба. „Роксмайл“ завоюва два златни медала, един сребърен и един бронзов. 
В индивидуалните класове при най-големите Ивайла Цачева спечели купата, сребърен медал взе Симона Георгиева. В този клас дебют направи Симона Церовска, която зае 4-то място. При по-малките Росина Нановска се класира пета, Десислава Дечева – шеста, а Вяра Зоркова – седма. 
В индивидуалните класове при децата Рая Димитрова зае 4-то място и остана на крачка от медалите, а Силвия Иванова се нареди на 11-о място. При най-малките Вяра Симеонова стана пета, а направилите дебют Преслава Боева и Мария Хубанова заеха 6-о и 7-о място. 
Други дебютанти в клас „Дуо“ – двойката Александра Атанасова – Десислава Любенова завоюва бронзови медали, на Гергана Петрова – Тина Николова малко не им достигна да грабнат медали и заеха 4-то място. 
Формацията на „Роксмайл“ – „Z-Rock“, спечели златните медали в своята категория.
Отличията връчиха на победителите кметът на Ловеч Страцимир Петков, който и откри турнира, както и заместник-кметът д-р Алдин Начков.
БТА припомня, че спортен клуб „Роксмайл“ е многократен отборен шампион на България. Финалист е на Европейския клубен шампионат по акробатичен рокендрол. Много състезатели на клуба са ставали държавни шампиони. Като част от националния отбор са представяли България на турнири за Световната купа и Световни първенства, показва информация за ловешкия клуб на страницата на Общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари