НачалоБългарияНадежда Йорданова: “Безпощаден контрол” по пътищата

Надежда Йорданова: “Безпощаден контрол” по пътищата

Многото тежки астрофи, многото жертви по пътищата са траен, хроничен, дългогодишен проблем в България. Всеки такъв проблем изисква както законодателни мерки, така и организационни, както и безпощаден, последователен, траен контрол, не акции, а ефективно прилагане на закона.

Това заяви пред Българската национална телевизия бившата правона министърка от кабинета “Петков” Надежда Йорданова.

Тя се обяви още за по-висока събираемост на глобите.

Йорданова подчерта, че носенето на отговорност от институциите и отговорните лица в България винаги е било системен проблем.

Бившата правосъдна министърка посочи, че в съдебната система промените не се свеждат само до закриването на специализирания съд и .

„В последните дни на последното Народно събрание успяхме също така да гарантираме организационна самостоятелност и повече ресурсна обезпеченост на работата на европейските делегирани прокурори в България. Също така гарантирахме на законово ниво стартирането на единната информационна входна точка за запорите на движими вещи в регистрационен режим – МПС, селскостопанска техника и т.н.“, отчете тя.

По думите ѝ функциите и мястото на главния прокурор в съдебната система продължават да бъдат проблем – както институционално, така и персонално.

Тя коментира и та от Плана за възстановяване и устойчивост и необходимите 23 законоа, като опроверга твърденията на .

„Антикорупционният закон – колко пъти ГЕРБ и други политически партии проваляха кворума на Правна комисия, за да го разгледа. Законопроектът за изменение и допълнение на Търговския закон за иновативните компании за по-гъвкавото им финансиране дълго време чака, за да стигне до пленарна зала, също измененията в Търговския закон относно несъстоятелността“, посочи Йорданова.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО