Наградиха най-активните в пролетното почистване, организирано от Община Разград

Най-добрите в традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на населените места в община Разград бяха отличени днес на церемония във фоайето на Общинския културен център. Класирането е извършено от комисия, назначена със заповед на кмета на община Разград, която е направила оглед на населените места, училищата, детските градини и териториите за обществено ползване.
Наградите на отличените връчи кметът Добрин Добрев. 
За най-активно включили се в кампанията и с най-голям принос в почистването сред населените места бяха отличени кметствата в селата Киченица, Липник и Дянково. Наградите получиха лично кметовете на селата.
В раздела „Училища“ първите три места бяха за Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“ и Основните училища в селата Раковски и Дянково. Най-активно включилите се в кампанията по почистване детски градини са „Славейче“ в Разград и тези в Киченица и Мортагоново. Като най-добри в почистването и поддържането на обществени озеленени площи покрай организации и фирми бяха отличени ресторант „Лес“, ЕТ „Хелиус – Б. Тасим” в Липник и фирма „СЕМПЕ 2“ ЕООД в Разград. Първото място в категорията „Гражданско участие“ бе присъдено на Бойко Обретенов – за поддържане и почистване на обществени озеленени площи с адрес бул. „България“ № 2 в Разград. Второто място бе за  живущите на ул. „Южен булевард“ № 1 също в общинския център, за поддържане чистотата и състоянието на озеленените прилежащи площи. На трето място беше класирана Албена Станева, живееща на бул. „Княз Борис“ № 28 в Разград, за поддържане чистотата и състоянието на озеленените прилежащи площи.
Наградите на всички участници в отделните категории от първо до трето място бяха перфоратор, акумулаторен трион и комплект ръчни инструменти.
След награждаването беше изтеглена и томболата с печелившите номера от акцията „Бонбони за смет“, която се организира за децата в рамките на кампанията за пролетно почистване. Първата от над 20 предметни награди изтегли кметът Добрин Добрев. Сред наградите имаше баскетболна топка, раници, несесери, велосипедни ръкавици и други аксесоари за училище и за свободното време. Най-малкият късметлия бе тригодишният Павел, който беше на тегленето на томболата заедно със своята майка.
От ръководството на Общината благодариха на всички, които в рамките на кампанията са били съпричастни и са подпомогнали усилията на местната управа за създаване на една по-чиста и приветлива селищна среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари