Наградиха участниците в 25-то издание на Международния детски конкурс „Южни слънца“ в Петрич

Наградиха участниците в 25-то издание на Международния детски конкурс „Южни слънца“ в Петрич. Конкурсът започна вчера с пленер „Мелодия в багри“, в който участваха около 40 млади художници от страната. По-късно през вчерашния ден премина и прегледът на фанфарни и духови оркестри и мажоретни състави. „Гран при“ на кмета на община Петрич в първия преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри, и мажоретни състави спечели Младежката музикална формация при Центъра за подкрепа за личностно развитие при Общински детски комплекс във Велинград.
Днес бяха наградени участниците в направленията „Народно пеене“ и „Фолклорно надиграване“. „Гран при“ на кмета в народното пеене спечели Група за автентичен фолклор при Центъра за подкрепа за личностно развитие в Общински детски комплекс – Смолян. Участниците в това направление бяха оценявани от жури в състав доц. д-р Бонка Добрева, Илиан Юручки и Красимир Тасев.
За фолклорно надиграване голямата награда спечели Младежки танцов състав към Представителен фолклорен ансамбъл „Родолюбие“ в Кюстендил. В тази категория жури бяха доц. Петър Петров и хореографите Елена Бачева и Йордан Николов. В пленера голямата награда взе Габриел Зашев от Националната хуманитарна гимназия в Благоевград.
Близо 1200 деца и младежи станаха част от юбилейното издание на международния конкурс в Петрич. В рамките на трите дни участници от 42 населени места, на възраст между пет и 19 години, се състезаваха в четири направления в различни възрастови групи. Конкурсът е под егидата на Министерства на образованието (МОН) и е под патронажа на кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Главни организатори всяка година са Център за подкрепа за личностното развитие при Общински детски комплекс – Петрич.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари