Наградиха участниците в седмото издание на Международния културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“

Наградиха участниците в седмото издание на Международния културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“, който се проведе под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова. На церемонията поздравителен адрес от името на вицепрезидента поднесе Милена Димитрова, главен експерт в кабинета на вицепрезидента. Наградите бяха присъдени от жури с председател Коста Костов, съобщи Теодора Савова от Международния културен форум.
Награждаването на 3 юли се съчета с концерт в Народно читалище “Развитие – 1874” и лекционна част, изнесена от директора на Археологическия музей Александър Горчев. В концерта участваха деца от вокалната школа към читалището, с вокален педагог Цветелина Станиславова, допълни Савова.
Участниците получиха грамоти, плакети и преиздадената книга „Преславски легенди“ на Йордан Станев. Бяха връчени и специални награди от кмета на Община Велики Преслав, председателя на Общински съвет Велики Преслав, директора на Археологически музей „Велики Преслав“, директора на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и председателя на Народно читалище “Развитие – 1874”, каза още Теодора Савова. Тя подчерта, че около 50 деца, участвали в конкурса, организиран от форума, са присъствали лично на награждаването.
Както БТА съобщи, около 500 са били участниците в конкурса тази година. Конкурсната програма на инициативата дава възможност за изява на деца и ученици от 6 до 19 години, разделени в три възрастови групи, чрез литературно творчество (стихотворение, есе, научно изследване) и чрез художествено творчество по различни видове изкуства. През изминалите години са участвали деца от България и повече от 15 държави, като са събрани над 2500 творби. Основната цел на форума е популяризиране и утвърждаване културно-историческото наследство на България и приносът ни за развитието на европейската и световна култура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари