Наградите за изявени и талантливи ученици „Бризби“ бяха връчени за 34-ти път в Троян

Наградите за изявени и талантливи ученици „Бризби“ бяха връчени за 34-ти път в Троян. 
Сър Джон Бризби и съпругата му Клер връчиха награди на ученици, които през изминалата година са постигнали високи постижения в областта на науката, спорта и културата и са издигнали престижа на образователните институции, в които се обучават.
Наградата е учредена на 4 юли 1925 г. чрез дарителски фонд в чест и памет на Константин Хаджикалчев, прадядо на сър Джон Бризби, припомни в словото си Ралица Бенчева – директор на Основно училище „Иван Хаджийски“.  Училището е построено с дарени от фамилията средства и е традиционен домакин на награждаването. 
Дарителската традиция е възстановена от наследника на Хаджикалчев сър Джон Бризби, който ежегодно връчва парични награди и почетни грамоти на талантливи и ученолюбиви троянски деца и младежи. 
„Желая на всички наши талантливи деца успех в бъдещето, изпитите и живота“, каза сър Бризби при връчване на наградите.
Награди получиха по осем ученика от Основно училище „Иван Хаджийски“ в Троян, средно училище „ Св. Климент Охридски“ – Троян, Средно училище „Васил Левски“ – Троян, трима ученика от Националното училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“. Наградени бяха индивидуално двама ученика и отборът по „Автотранспортна техника“ от Професионалната гимназия по механоелектротехника „Акад. Ангел Балевски“ и по един ученик от средно училище „Васил Левски“ в с. Черни Осъм и от основно училище „Васил Левски“ в с. Орешак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари