Наградният фонд за призьорите в плувния маратон Галата – Варна ще бъде по-висок

По-висок награден фонд ще си разпределят призьорите в плувния маратон Галата – Варна през тази година, съобщиха от клуба организатор ПСК Черно море.
Победителите при мъжете и жените ще вземат премия по 1200 лева, класиралите се на второто място – по 900 лв., а заелите трето място – по 700 лв.
Парична премия получават и завършилите на четвърто, пето и шесто място при мъжете и жените – съответно по 600 лв., 500 лв. и 400 лева. 
Парични награди се предвиждат и за плувеца с най-много участия – 250 лв., и състезателя с увреждания, преплувал маратона – също 250 лв..
84-ото издание на най-старото плувно състезание в България предстои на 4 август, неделя. Стартът ще бъде даден от местността „Карантината“, но в по-ранен час – 9:00 часа.
Стартовата такса за онлайн регистрираните участници на сайта на маратона – varnamaraton.info, ще бъде 30 лв. (15 евро), а за записването на място – 40 лв. (20 евро). Онлайн платформата за регистрация ще стартира по-късно.
Официалната подготовка на събитието започна в началото на юни. От тази година директор на маратона е Камен Кукуров, който в продължение на години беше съдия по море.
Организатори на проявата са Военноморските сили, община Врана и ПСК Черно море.
През миналата година в маратона триумфираха Габриела Георгиева от София и Дарен Кирилов от Русе, съответно при жените и мъжете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари