Награждават над 120 успели ученици от най-голямото училище в област Велико Търново на специална церемония

Над 120 ученици на Средно училище “Емилиян Станев” във Велико Търново, постигнали високи резултати в различни състезания през учебната година, ще бъдат наградени на специална церемония, съобщиха от учебното заведение. Тя ще се проведе на 27 юни в Актовата зала на училището, когато ще могат да бъдат чути и изпълнения на отличени на национални и международни конкурси певци и музиканти от различните паралелки.
По време на церемонията ще бъдат наградени момичетата от хандбалния отбор, които станаха шампиони на България в Ученическите игри за момичета V – VII клас, участниците в националния кръг на състезание по шах, спечелилият трето място на Националната олимпиада по “История и цивилизации” Онур Халилов и много други. Ученици, спомогнали със своите успехи в областта на музиката, изобразителното изкуство и спорта за издигане имиджа на училището, също ще получат заслужени награди, посочиха от учебното заведение.
Директорът на училището Кина Котларска коментира, че приключва една много успешна учебна година. „Освен множеството отличия, които нашите ученици спечелиха, тази година за пръв път влизаме в топ 100 на учебните заведения с най-добри резултати на матурата по български език за XII клас в страната“, каза тя. Зрелостниците на най-голямото училище в областта постигнаха успех и на втората матура, като с оценките си го класираха на четвърто място по резултати на държавните зрелостни изпити в област Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари